Orta Doğu Teknik Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden 1994’te mezun oldum. Uzmanlık eğitimimi Ankara Üniversitesi Psikoloji Bölümü Klinik Psikoloji Anabilim Dalında 2001 yılında, doktora eğitimimi aynı üniversitede yine Klinik Psikoloji alanında 2006 yılında tamamladım. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Psikoloji Bölümü’nde 1999 yılında araştırma görevlisi olarak çalışmaya başladım ve 2007 yılında yardımcı doçent kadrosuna atandım.
TÜBİTAK Yurtdışı Doktora Sonrası Araştırma Bursu ile 2008 yılında 6 ay süre ile İngiltere Robert Gordon Üniversitesi Travma Araştırmaları Merkezi’nde doktora sonrası araştırmacı olarak bulundum. Doçent unvanımı 2012 yılında aldım.
Yüksek Lisanstan itibaren ağırlıklı olarak çalıştığım ruhsal travma alanında çeşitli uluslararası ve ulusal projelerde görev yaptım. Afetlerde Psikososyal Hizmetler Birliği kurucu üyesi; Türk Psikologlar Derneği Travma, Afet ve Kriz Birimi üyesi; 2015-2020 yılları arasında da Türk Psikologlar Derneği temsilcisi olarak Avrupa Psikologlar Birliği Federasyonu (EFPA) Afet, Kriz ve Travma Psikolojisi Daimi Komitesi üyesi oldum. Ruhsal travma alanında doğal afetler, göç, şiddet, insan hakları ihlalleri gibi travmaların psikososyal sonuçları kapsamında yaptığım araştırmalar ve alan çalışmalarının yanı sıra, yetişkin psikopatolojisi, erken dönem uyum bozucu şemalar, ebeveyn duygusal erişilebilirliği ve duygu düzenleme konularını ele alan araştırmalarda yer aldım.
Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) tarafından sığınmacılara yönelik olarak yürütülen projelerde, 2017 yılından bu yana Uzman Hizmet Sunucuların eğitimlerinde görev aldım ve bu gruplarla birlikte çeşitli sivil toplum örgütlerinin psikologlarına halen süpervizyon veriyorum.
Akademisyenliğin ardından 2017 yılından beri kendi merkezimde psikoterapist olarak klinik psikoloji uygulamalarımı sürdürüyorum.
